دندان شیری علاوه بر اینکه کمک می‌کند تا کودک به راحتی غذا را بجود، نقش مهمی در تلفظ صحیح کلمات دارد. درواقع این دندان‌ها در شکل‌گیری و رشد استخوان فک موثر هستند.

دندان‌های شیری از همان دوران جنینی و در رحم مادر تشکیل می‌شوند اما رویش آن‌ها به بیرون از لثه پس از سن ۶ ماهگی کودک تا یک سالگی رخ می‌دهد. عملکرد این دندان‌ها مانند دندان‌های اصلی است و کودک می‌تواند از آن‌ها برای جویدن غذا استفاده کند. از طرفی دندان شیری فضای لثه را برای رشد دندان‌های دائمی آماده می‌کند. بنابراین باید از آن‌ها به خوبی مراقبت کنید تا پوسیده نشوند. دندان‌های شیری جنس متفاوتی از دندان‌های اصلی دارند و کمی حساس‌تر هستند و ممکن است خیلی زود پوسیدگی به پالپ دندان‌ها برسد که در آن وضعیت باید درمان ریشه انجام شود.

اگر دندان‌شیری فرزند شما لق شده و به زودی می‌افتد، در این مقاله از دکتر نسیم سیفی همراه ما باشید تا بررسی کنیم بهترین روش کشیدن دندان‌های شیری چیست و به طور کلی این دندان‌ها از چند سالگی شروع به افتادن می‌کنند.

دندان شیری چیست؟

دندان شیری که به انگلیسی Deciduous Teeth نامیده می‌شود اولین دندانی است که از لثه کودک در سن ۶ ماهگی تا یک سالگی رویش می‌کند. از همین‌رو به آن دندان اولیه هم می‌گویند. رشد این دندان‌ها مدت زمان خاصی دارد که پس از افتادن آن‌ها، دندان‌های اصلی جایگزین می‌شوند. تعداد دندان شیری ۲۰ عدد است که ۱۰ عدد شامل دندان شیری بالا و ۱۰ عدد دیگر در فک پایین رشد می‌کنند. درواقع دندان شیری کودکان پس از سه سالگی به طور کامل از لثه خارج می‌شوند و رشدشان تکمیل خواهد شد.

دندان شیری از چند سالگی میفته؟

تعداد دندان‌های اصلی انسان ۳۲ عدد است که باید ۲۰ دندان‌شیری تا قبل از اتمام سن ۱۲ سالگی بیفتند و با آن‌ها جایگزین شوند. معمولا اولین دندان اولیه کودک در سن ۶ سالگی می‌افتد و درواقع همان دندان‌شیری است که برای نخستین بار در لثه ظاهر شده بود. این روال تا پایان سن ۱۲ سالگی ادامه پیدا می‌کند.

ترتیب افتادن دندان شیری چگونه است؟

معمولا کودکان دندان‌های شیری خود را به ترتیب زیر از دست می‌دهند:

ابتدا ۲ دندان وسط فک پایین می‌افتند.
دندان‌های بعدی، ۲ دندان ثنایای مرکزی فک بالا هستند.
در مرحله بعد دندان‌های ثنایای جانبی و دندان‌های آسیاب اول می‌افتند.
ترتیب افتادن دندان‌های شیری در مرحله آخر متعلق به دندان‌های نیش و دندان‌های آسیاب بزرگ است.

اگر در مورد سلامت دهان و دندان کودکتان سوالی دارید یا برای رزرو قرار ملاقات نیاز به کمک دارید، همین امروز با ما تماس بگیرید!

تلفن تماس کلینیک دندانپزشکی دکتر نسیم سیفی: ۰۲۱۴۴۴۵۲۵۴۴

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *